skip to Main Content
EEN CONTINU sTROOM AAN GERICHTE AUDIO
banner directional speakers focusonics op website hyperfocus
Uitgebreide zoekmachine
Generic filters

blank

U bent hier: Home » Directional speakers Focusonics

OOH innovaties: Focusonics – directional speaker – geluidsdouche – accessoires – OOH – digital signage – evenementen

Directional speakers Focusonics

Directional speakers voor geluid, daar waar je het wil. Deze geluidsbundel is tot op tientallen meters afstand te horen. De luisteraar wordt ondergedompeld in muziek of spraak terwijl er op een steenworp afstand geen geluid te horen is. High end technologie voor vaste installaties en evenementen. Hyperfocus is officieel verdeler van deze patent houdende technologie van Focusonics in Benelux.

Directioneel geluid door uitgekiende technologie

De werking van deze speaker

Focusonics luidsprekers genereren directionele audio. Deze audio neemt een nauwkeurige vaste vorm en richting aan. Die kan je vergelijken met een richtspot die je kent van het theater. Ook daar kan men vanop afstand een smalle gebundelde straal licht richten op een object. Het geluid draagt ook niet bij aan de geluidspolutie waar we de dag van vandaag aan worden blootgesteld.

Een heel ander geluid

Onze directionele luidsprekers werken op een heel andere manier dan conventionele luidsprekers. Conventionele luidsprekers produceren typisch hoorbare geluidsgolven. Daarvoor wordt een enkelvoudige, bewegende elektromagnetische kegel en spoel gebruikt. Daarentegen genereren Focusonics ™ directionele luidsprekers ultrasone golven (hoogfrequent geluid). Deze ultrasone golven worden gemoduleerd met audiosignalen. Vervolgens worden die als golven door de lucht gestuurd. In de laatste fase worden ze terug gemoduleerd en kan geluid worden gehoord. Ultrasone golven hebben een kortere golflengte, wat resulteert in een kleine divergentie van een geluidsbundel.

Toepassingen gaan verder dan je denkt

conventional speakers en directional speakers

Gebruiksscenario's voor luidsprekers met richtingsgeluid

Gericht geluid wordt ingekapseld

De Focusonics ™ -luidspreker met richtingsgeluid is ideaal voor situaties waarin de geluidsweergave op een bepaald gebied moet worden gericht. Daarnaast moet het elders stil worden gehouden.

Deze technologie is met name relevant voor toepassingen waar bezoekers blijven stilstaan om iets te bekijken. Denk daarbij aan een display of 3D hologram projector van Hypervsn.

Denk daarbij aan openbare plaatsen waar geluid moet worden gericht of ingesloten. Belangrijke voorbeelden zijn onder meer promoties in showrooms of tentoonstellingen in de detailhandel, displays in kunstgalerijen of musea. Zelfs voor gerichte omroep- en waarschuwingssystemen zijn deze luidsprekers een grote troef.

Virtueel geluid

focusonics logo op website hyperfocus
focusonics logo op website hyperfocus

Virtuele bron" -effecten

Deze luidspreker kan ook worden gebruikt om “virtuele bron” -effecten te produceren. Als de directionele luidspreker naar een oppervlak is gericht, bijvoorbeeld een LCD-scherm, zal de geluidsbundel daarop weerkaatsen. Zo lijkt het alsof het geluid uit het scherm zelf komt in plaats van uit de luidspreker.

Directional speakers Focusonics

focusonics directional speaker op website Hyperfocus