skip to Main Content
Wat Is Digital Signage Betekenis

Digital signage betekenis

Een digital signage (narrowcasting) oplossing bestaat uit meerdere componenten. Enerzijds hardware en anderzijds software. Deze twee componenten werken samen om de beste prestaties uit een digitaal bord te halen.

Doorgaans valt de weergegeven inhoud op een scherm onder te verdelen in drie categorieën:

  • video / entertainment
  • directioneel/ informatief
  • audio/visueel

Deze drie toepassingen kunnen (en dat gebeurt vaak) overlappen. Het zijn dan ook de meest voorkomende manieren waarop bedrijven en organisaties digital signage gebruiken in hun dagelijkse activiteiten.

Digital signage (narrowcasting) -schermen zijn een essentieel onderdeel van narrowcasting-systemen. Digital signage-systemen maken gebruik van technologieën zoals LCD, LED en projectie. Sinds 2018 zijn daar ook 3D holografische projectie displays van Hypervsn bijgekomen. De content (inhoud) kan verschillen, afhankelijk van het doel van het gegeven scherm. De objecten kunnen digitale afbeeldingen, video’s, mediastreams of andere informatie zijn.
De narrowcasting schermen zijn meestal te zien op bevolkte of drukke plaatsen zoals winkels, musea, hotels, restaurants en andere locaties met een hoog verkeersvolume. Het belangrijkste doel van die schermen is om de kijkers te voorzien van nieuws, bewegwijzering, marketing en andere advertentie-informatie. Een digital signage (narrowcasting)-scherm kan worden gedefinieerd als een scherm van elke grootte dat elk type inhoud met een bepaalde reden weergeeft. Ook de 3d holografische LED fan van Hypervsn voldoet aan deze beschrijving.