skip to Main Content
+32-(0)496529232 hyper@hyperfocus.be
wat is digital signage betekenis

Digital signage betekenis

Een digital signage (narrowcasting) oplossing bestaat uit meerdere componenten. Enerzijds hardware en anderzijds software. Deze twee componenten werken samen om de beste prestaties uit een digitaal bord te halen. Het bestaan van deze technologie is niets nieuws en bij velen bekend en gewaardeerd.

Doorgaans wordt de weergegeven inhoud op een scherm onderverdeeld in drie categorieën:

  • video / entertainment
  • directioneel/ informatief
  • audio/visueel

Deze drie toepassingen kunnen (en dat gebeurt vaak) overlappen. Dit zijn dan ook de meest voorkomende manieren waarop bedrijven en organisaties digital signage gebruiken in hun dagelijkse activiteiten.

LCD, LED

Digital signage (narrowcasting) -schermen zijn een essentieel onderdeel van een narrowcasting-systemeem. Digital signage-systemen maken gebruik van technologieën zoals LCD, LED en projectie. Sinds 2018 zijn daar ook 3D holografische projectie displays van Hypervsn bijgekomen. De content (inhoud) kan verschillen. Maar dit is meestal afhankelijk van het doel van het gegeven scherm. De objecten kunnen digitale afbeeldingen, video’s, mediastreams of andere informatie zijn. Klanten worden ook in toenemende mate bepalend welke boodschap zij willen zien. Men zal dan ook vaker meer interactieve toepassingen gaan zien.

Veel volk

De narrowcasting schermen zijn meestal te zien op bevolkte of drukke plaatsen zoals winkels, musea, hotels en restaurants. Het scherm is met name zeer geschikt voor alle locaties met een hoog verkeersvolume. Dit zowel binnen als buiten. Het belangrijkste doel van die schermen is om meer kijkers te voorzien van nieuws en bewegwijzering. Maar ook van marketing en andere advertentie-informatie. Dit digital signage (narrowcasting)-scherm kan worden gedefinieerd als een scherm van elke grootte dat elk type inhoud met een bepaalde reden weergeeft. Ook de 3d holografische LED fan van Hypervsn begint daarin ook meer en meer een belangrijke plaats in te nemen met een eigen specifiek gemaakte content.

Onze gerelateerde berichten