skip to Main Content
+32-(0)496529232 hyper@hyperfocus.be
deep learning website hyperfocus

Deep Learning betekenis

Deep learning is een subset van machine learning applicaties. Deze toepassingen leren zichzelf om een specifieke taak met steeds grotere nauwkeurigheid uit te voeren. Dit zonder menselijke tussenkomst.

Deep learning is één van de meest invloedrijke en snelgroeiende gebieden in kunstmatige intelligentie (AI – artificial intelligence).

Het verkrijgen van een juist begrip van deep learing kan echter moeilijk zijn. De reden is omdat deep learning een groot aantal verschillende algoritmen omvat.

Deep learning is ook een subdicipline van machine learning in het algemeen. Het is dus belangrijk om eerst te begrijpen wat machine learning is om vervolgens deep learning te begrijpen.

Deep Learning is een ML-techniek (machine learning). Het leert een machine om invoer via lagen te verwerken om de uitkomst te classificeren, af te leiden en te voorspellen.

Een andere defenitie

Deep Learning is een machine learning-techniek die kunstmatige neurale netwerken construeert om de structuur en functie van het menselijk brein na te bootsen.

In de praktijk gebruikt diep leren, ook wel diep gestructureerd leren of hiërarchisch leren genoemd, een groot aantal verborgen lagen -typisch meer dan zes maar vaak veel hoger – van niet-lineaire verwerking om kenmerken uit gegevens te extraheren en de gegevens om te zetten in verschillende abstractieniveaus (voorstellingen).

Gerelateerde berichten