skip to Main Content
+32-(0)496529232 hyper@hyperfocus.be
generaties overzicht betekenis. Hyperfocus kennisbank

generaties overzicht

Generaties overzicht

Waarom dit overzicht?

Ik heb het in dit artikel “generaties overzicht” niet over de generatiekloof maar eerder de mate waarin de generaties verschillen. Al zit daar wel interessante stof tot nadenken. En daar ben ik zelf een ervaringsdeskundige. Ik stel eerder de vraag waar er overeenkomsten bestaan en welke trends in winkelen en omgaan met technologie er bestaan.
[yotuwp type=”videos” id=”TtIojDWOsgg” ]

Wat is de definitie van een generatie?

blankEen generatie is een groep mensen die rond dezelfde tijd zijn geboren en op dezelfde plek zijn opgegroeid. Zij vertonen vergelijkbare kenmerken, voorkeuren en waarden gedurende hun leven. Inzicht in generaties geeft interessante aanwijzingen die laten zien waar mensen met verschillende leeftijden zich laten beïnvloeden. Er zijn grote verschillen tussen de generaties. Daarom is het belangrijk om te weten in welke jaren elke generatie begint en eindigt.

Wat maakt generaties consistent?

blankGeneraties vertonen vergelijkbare kenmerken – zoals communicatie, winkelen en motivatie voorkeuren. Dit komt omdat  ze vergelijkbare trends hebben ervaren in ongeveer dezelfde levensfase. Op vlak van communicatie maken ze gebruik van vergelijkbare kanalen (bijvoorbeeld online, tv, mobiel, enz.). Dit maakt dat generatievormende trends het meest invloedrijk zijn naarmate mensen ouder worden. Dit betekent dat leden van een bepaalde generatie vergelijkbare waarden, overtuigingen en verwachtingen zullen ontwikkelen en delen. Daarom is het belangrijk om bewust te zijn dat op individueel niveau iedereen anders is. Door te kijken naar mensen door een generatie vergrootglas krijgen we  een nuttige voorspelbaarheid.

Wat zijn de primaire generaties?

Op dit moment wordt onze samenleving gevormd door vijf generaties. Elk van die vijf generaties speelt een actieve rol in de markt. Afhankelijk van de specifieke regio omvat een samenleving vier tot vijf generaties. Dit zijn de geboortejaren voor elke generatie:

  • Gen Z, iGen of Centennials: Born 1996 – TBD
  • Millennials of Gen Y: Born 1977 – 1995
  • Generatie X: geboren 1965 – 1976
  • Babyboomers: geboren 1946 – 1964
  • Traditionalisten of Silent Generation: geboren 1945 en eerder

Interessante video

Gerelateerde berichten

This Post Has 0 Comments

Geef een reactie