skip to Main Content
+32-(0)496529232 hyper@hyperfocus.be

Van hologram mens tot humanoid

U bent hier: Home » Hologram mens 🙋‍♀️ en humanoid

bal_rood

Diverse beschikbare technologieën

hologram mens en humanoide

Led Fan

3d hologram metabox3D powered by activation wise

Holobox3D

fog 3d hologram display large powered by activation wise

Fog hologram

Pepper's ghost holographic human on stage

Pepper's ghost

bal_rood

Een hologram van een mens tot en met een Humanoide?

Een hologram van een persoon is een representatie van een persoon die omgezet wordt in een 3D-beeld. Dit beeld is afkomstig uit een digitale bron.

Het hologram wordt gebruikt om een ​​afbeelding weer te geven, een visuele merkbeleving te produceren, een product te demonstreren, telepresentaties te houden, en zo veel meer.

Hologrammen kunnen emoties oproepen en het vasthouden van informatie bij de “kijker” verbeteren. Ze zijn ook een effectieve marketingtool die de zichtbaarheid van het merk kan vergroten.

Waar zal een hologram de mens vervangen?

Humanoide mensen zijn volledig kunstmatige en dus niet-menselijk wezen dat eruitziet als of zich gedraagt ​​als een mens, bijvoorbeeld in sciencefiction. Alles wat er gebeurt rond robotisatie en metaverse brengt dit dichter bij onze dagelijkse realiteit.

Deze humanoide mensen kunnen ook in holografische vorm voorkomen. Kunstmatige intelligentie maakt het zelfs al mogelijk om ze te laten communiceren met een gewone mens. Men kent al de chatbots op websites of bvb siri op je smartphone.

bal_rood

De vier meest voorkomende vormen voor de holografische mens

Hologram Led fans

Holografische ventilatoren produceren een beeld dat schijnbaar in de lucht zweeft. Hierbij zijn er stroken RGB-LED’s aan de bladen van de ventilator bevestigd.

Een besturingseenheid stuurt de de pixels aan die verlicht worden terwijl de ventilator ronddraait. Bij een hologram van een mens heb je 3 tot 9 projectoren nodig. Die projectoren staan overlappend opgesteld en vormen één beeld.

Meer informatie over Hypervsn Wall

Metabox3D holographic human

Het hologram van een mens zit als het ware “opgesloten” in een box. Hierbij wordt een een scène uit de echte wereld weergegeven op een semi-transparant scherm.

Meer informatie over het huren van hologram van een mens

Fog (mist) hologram

Het 3d hologram wordt gevormd door het beeld van een projector te laten vallen op een permanente stroom mist (fog). Het geeft niet dezelfde beeld kwaliteit als led-fans of de metabox3d, maar het is het enige hologram waar je door kan lopen. 

Pepper's Ghost

Een pepper’s ghost installatie is exclusief voorbehouden om in donkere zalen te worden gebruikt. Het is op dit moment bij het grote publiek het meest bekend door de “in memoriam” concerten van Michael Jackson, 2Pack, Roy Orbinson en vele anderen. Maar ook op openlucht festival zie je ze meer en meer opduiken.

bal_rood

Leuk om te weten:

Hologrammen zijn driedimensionale afbeeldingen van echte objecten die zijn gemaakt door middel van door de computer gegenereerde beelden. Deze afbeeldingen kunnen worden weergegeven in winkels, op internet of in openbare ruimtes. Naast het reproduceren van objecten, kunnen ze worden gebruikt om een ​​realistische omgeving te creëren. In de jaren tachtig begonnen veel kunstenaars hologrammen te maken. Een beroemd voorbeeld is “Hologramas por la Libertad”, waarin een menigte andersdenkenden werd afgebeeld die zich verzetten tegen een nieuwe Spaanse wet.

Een andere populaire methode om een ​​hologram te maken, is door Pepper’s Ghost te gebruiken. De vroegste vorm van deze technologie is ontwikkeld door een 19e-eeuwse wetenschapper. Deze technologie bestaat uit een semi-transparant scherm dat achter een onderwerp wordt geplaatst om de originele tweedimensionale foto weer te geven. Dit is echter niet de meest nauwkeurige weergave van een persoon. Hierdoor is het hologram niet zo levensecht als een echt 3D-object.

Hoe pas je deze technologie toe in retail omgeving?

bal_rood

Mensen zoeken ook:

Hoe realistisch zien hologrammen van mensen eruit?

Hologrammen worden steeds realistischer en levensechter met technologische vooruitgang. Met behulp van AI kunnen nu hologrammen worden gemaakt die eruitzien als echte mensen en zelfs gesprekken met hen kunnen voeren. Lees meer:

Hologram mens 🙋‍♀️ en humanoid

3d projector, hologram led fan, Hypervsn Solo