skip to Main Content
+32-(0)496529232 hyper@hyperfocus.be

Holographic-technology overzicht

U bent hier: Home » Holographic-technology en toepassingen

bal_rood

Welke holographic-technology kan ik gebruiken?

Beluister de podcast over dit onderwerp.

Holographic-technology is een op optisch gebaseerd proces dat driedimensionale afbeeldingen kan creëren. Verschillende industrieën hebben inmiddels holografische technologie omarmd. Telecommunicatie, gezondheidszorg, entertainment en onderwijs zijn er maar een paar.

Holographic-technology gaat snel

De toepassingen van een media hologram worden nog maar een paar jaar ontwikkeld. Inmiddels staat de markt open voor een aantal innovaties die bestaande producten en diensten kunnen verbeteren.

Holografie zonder extra hulpmiddel

Deze pagina behandelt die technologieën waarbij de gebruiker geen bril of andere hulpmiddelen nodig heeft om het 3d beeld te zien. VR vereist ook een extra toestel om de 3 dimensionale animaties te tonen. Daarom wordt het niet opgenomen in dit overzicht. Wij volgen trends op de voet zoals metaverse technologie , mixed reality (XR), augmented reality (AR) enz..

Je company identity is belangrijk! Kies daarom voor een 3d hologram projector van top kwaliteit.

Macro view van een 3d object

3d technologie

holographic-technology nu en in de toekomst

one stop shop

bal_rood

Elke beschikbare holographic 3D technology

holographic technology pepper's ghost powered by activation wise

pepper's ghost

human-like-hologram

3d hologram holofan wall voor de medische sector

Holofan

Holowall

Free floating

hologram mens

fog 3d hologram display large powered by activation wise

fog hologram

HH

3d hologram metabox3D powered by activation wise

Metabox3d

Holobox

Boxed

menselijke hologram

3d video mapping

3D video mapping

geen holografie

bal_rood

De pioneer van 3d holografie

Hyperfocus.be als one stop shop

Holographic displays hebben het potentieel om de manier waarop mensen de wereld ervaren volledig te veranderen. Dit kan leiden tot betere relaties met klanten en een sterkere band met een jonger publiek.

Trendsetter en pioneer

Hyperfocus was er van in het begin bij en heeft heel deze nieuwe  markt mee vorm gegeven. We geloven dat 3D de volgende jaren diverse 2D toepassingen zal vervangen en in z’n kielzog veel andere indrukwekkende “high quality” innovaties zal meevoeren.

bal_rood

Verklarende woordenlijst over holographic-technology

Pepper’s ghost display:

Hierbij wordt een semi-reflecterende folie gebruikt. Deze folie moet zorgvuldig worden geplaatst en strak worden aangespannen. Het publiek moet zich binnen een relatief smal gezichtsveld bevinden.

Niet overal toepasbaar

Met zorgvuldige afstemming van de verlichting op het podium en de verlichting op het geprojecteerde beeld, ontstaat een overtuigende illusie van een on-stage 3D-hologram. Met deze 3D-technologie kan je dus ook in principe een levensgrote persoon op het podium toveren. 

Holofan propeller:

Dit is een enkelvoudig toestel waarbij het hologram wordt getoond dmv een soort molen. De molen zet wieken in beweging. Op de wieken zijn led’s met een volledig RGB bereik gemonteerd. Wist je dat je een hologram projector kan huren?

Holographic-technology beschikbaar met of zonder bescherming

De 3d-holofan kan al dan niet in een behuizing worden ingebouwd. Meer informatie over Holofan technologie.

Holowall: 

Hierbij worden verschillende holofan toestellen van hetzelfde formaat met elkaar gecombineerd. Op die manier kan men een groter holografisch beeld tot stand brengen.

Holografische mens gebaseerd op holowall

Binnen deze technologie kan een levensechte mens worden gemaakt. Meer informatie over het 3d holowall  display.

OF lees meer over de technologie achter de holowall

Fog 3D-hologram:

Het beeld wordt geprojecteerd op een mist gordijn. Het leuke van deze technologie is dat men er kan doorlopen. Dat kan je uiteraard met de andere vormen van holografie niet doen.

Metabox3D-display:

Het beeld wordt vertoond in een soort van aquarium. Dit display kan uitgebreid worden met luidsprekers, dieptecamera, AI sensoren, enz…

Holobox display:

Dezelfde als de metabox3d technologie, maar daar wordt gewerkt met een verder ontwikkelde versie van pepper’s ghost.

3D mapping:

In principe hoort dit niet thuis in deze lijst, maar is toch het vermelden waard. Het is nog steeds bevreemdend om te zien dat er met één projector verschillende delen van een object belicht kunnen belicht worden.

Een voorbeeld hiervan is het weergeven van grote animaties op openbare gebouwen.

Interesse in 3d projectie mapping? Lees meer.

Het “activation wise” label

(*) powered by Activation wise: De technologie met dit label wordt beschikbaar gemaakt via een Europees netwerk waarvan Hypervsn lid is.

bal_rood

Enkele voorbeelden

Menselijke hologram (HH)

Zowel de holowall (free floating) als metabox3D bieden levensgrote beelden van ca 1m80 en zijn uitgerust met camera’s, microfoons en luidsprekers om een hoogwaardige audiovisuele ervaring te garanderen. Ze voldoen aan de verhoogde vraag naar natuurgetrouwe telecommunicatie. Lees meer over het huren van de holographic human.

Er zijn zelfs al table top modellen van deze toepassingen.

MEDISCH

Op medisch gebied kunnen 3d hologrammen worden gebruikt om artsen te helpen bij het diagnosticeren van patiënten.

Enkele holographic-technology voorbeelden van medische toepassingen

Holografische weergaven van de interne organen zorgen voor een meer gedetailleerde en nauwkeurige visualisatie van de toestand van een patiënt.

Ze worden ook gebruikt om complexe procedures te demonstreren.

ONDERWIJS

Eén van de meest opvallende toepassingen in de onderwijssector is het creëren van gesimuleerde omgevingen voor real-world training.

Zo leren leerlingen in verschillende klaslokalen over diverse culturen en tradities door middel van een “3D show-and-tell-sessie”.

Meer dan enkel technologie

Ze voelen zich meer verbonden met het onderwerp omdat ze het op een meeslepende manier ervaren.

BEDRIJVEN

Veel bedrijven tonen verregaande interesse, ook in de detailhandel. Sommigen hebben al een paar jaar geleden ingezien dat dit iets blijvend is. Zij hebben zelfs innovatieve virtuele projectietechnologie ontwikkeld bovenop de 3d hologram led fan 

Samen met processorsnelheid neemt de grootte toe

Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van foto’s met een hoge resolutie van meer dan drie meter hoog. Dit wordt ook populairder voor events.

Lees ook over hologram technologies in retail

Leuk weetje

De vierde industriële revolutie (FIR) is een reeks technologieën die gericht zijn op real-time netwerk-connectiviteit, geautomatiseerde activabewaking en besluitvorming voor bedrijfsactiviteiten. Hoewel hologrammen niet helemaal nieuw zijn, is er veel vooruitgang geboekt in het veld sinds ze voor het eerst werden geïntroduceerd.

Een recente studie door MIT-onderzoekers heeft een nieuw neuraal netsysteem voorgesteld dat hologrammen genereert met bijna real-time getrouwheid. Met dit algoritme kunnen hologrammen sneller worden gegenereerd dan de conventionele op fysica gebaseerde berekeningen.

bal_rood

Gerelateerde berichten over hologram-technology

bal_rood

Veel gestelde vragen

Hoe wordt holographic-technology gebruikt in de echte wereld?

Holographic-technology wordt snel realiteit en wordt in verschillende industrieën gebruikt. Deze revolutionaire technologie heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we omgaan met de wereld, van medisch onderzoek tot entertainment. Hologram technologie kan …Lees meer

Wat zijn de voordelen van het gebruik van hologram technologie in vergelijking met andere vormen van media?

Holographic technology wint aan populariteit als mediavorm vanwege het unieke vermogen om 3D-beelden te creëren die in realtime kunnen worden ervaren. Met behulp van deze technologie kunnen we dingen ervaren die voorheen onmogelijk waren vast te leggen of te repliceren met andere vormen van media. Lees meer

Holographic-technology en toepassingen

holographic-technology nu en in de toekomst