skip to Main Content
+32-(0)496529232 hyper@hyperfocus.be
rtificiële intelligentie hyperfocus

Artificiële intelligentie betekenis

Artificiële intelligentie kan als volgt worden beschouwd:

het hele universum van computer technologie dat alles vertoont dat enigszins lijkt op menselijke intelligentie.

Kunstmatige intelligentie (KI) of artificiële intelligentie (AI), artificial intelligence(AI) is de wetenschap die zich bezighoudt met het creëren van een artefact dat een vorm van intelligentie vertoont.

Artificiële intelligentie (AI) is een term die wordt gebruikt om het gebruik van machines te beschrijven die kunnen denken en leren als mensen.

AI wordt in veel industrieën gebruikt, van de gezondheidszorg tot de auto-industrie, om de efficiëntie en nauwkeurigheid te verbeteren.

AI kan worden gebruikt voor taken zoals gezichtsdetectie, natuurlijke taalverwerking en data-analyse. AI-technologie is de afgelopen jaren steeds populairder geworden omdat het toegankelijker en krachtiger is geworden.

Door AI-technologieën te gebruiken, kunnen bedrijven processen automatiseren die anders handmatig werk of tijdrovende berekeningen zouden vergen. Met zijn vermogen om grote hoeveelheden gegevens snel en nauwkeurig te verwerken, wordt AI een integraal onderdeel van de activiteiten van veel organisaties.

Relevantie voor onze activiteiten

Dit artikel gaat vooral over de toepassing van kunstmatige intelligentie binnen onze activiteiten. Denk daarbij vooral aan crowd analytics en gezichtsdetectie. Sectoren zoals kleinhandel (retail), horeca, hospitality en vele andere branches.

Wat typeert een artificiële intelligentie systeem?

  • een expertsysteem
  • een probleemoplossende applicatie die beslissingen neemt op basis van complexe regels of if / then-logica
  • zoiets als het equivalent van een computer die de intelligentie ontwikkelt, buiten de wil en emoties van een mens.

Reverse engineering bij artificiële intelligentie

Het bouwen van een AI-systeem is een zorgvuldig proces van reverse-engineering. Daarbij worden menselijke eigenschappen en capaciteiten in een machine gebruikt. Het doel daarvan is om deze menselijke bekwaamheid te overtreffen.

Kunstmatige intelligentie (AI) is een zich snel ontwikkelend technologiegebied dat het potentieel heeft om vele aspecten van ons leven radicaal te veranderen.

Eén van de meest veelbelovende toepassingen van AI is reverse engineering, waarbij een complex systeem wordt opgesplitst in zijn samenstellende delen om te begrijpen hoe het werkt.

Reverse engineering kan worden gebruikt om bestaande systemen te verbeteren, nieuwe te creëren of zelfs geheel nieuwe technologieën te ontwikkelen.

AI heeft het mogelijk gemaakt om dit proces te automatiseren en sneller en efficiënter te maken dan ooit tevoren.

Bouwen van het AI systeem

Om te begrijpen hoe kunstmatige intelligentie echt werkt, moet men diep in de verschillende subdomeinen van kunstmatige intelligentie duiken. Vervolgens moeten we inzicht krijgen in de manier hoe die domeinen kunnen worden toegepast. Ten slotte identificeren we de verschillende geledingen van de industrie die voordeel kan doen bij artificial intelligence.

  • Machine learning (ML): De machine leert conclusies te trekken en beslissingen te nemen op basis van ervaringen uit het verleden
  • Deep learning: Dit is een machine learning techniek.
  • Neurale netwerken: Werken volgens dezelfde principes als menselijke neurale cellen
  • Natuurlijke taalverwerking: NLP (neuro languistic programming) is een wetenschapvan het lezen, begrijpen en interpreteren van een taal door een machine.
  • Computer vision: Computer algoritmen proberen een afbeelding te begrijpen door een afbeelding op te splitsen en verschillende delen van objecten te bestuderen.
  • Cognitive computing: Cognitive computing algoritmen proberen een menselijk brein na te bootsen door tekst/ spraak/ afbeeldingen/ objecten te analyseren.

Kunstmatige intelligentie en zakelijke toepassingen


Kunstmatige intelligentie is het proces van het herkennen van patronen in gegevens, die kunnen worden gebruikt om bedrijven te helpen betere beslissingen te nemen.

Deze patronen zijn gebaseerd op algoritmen en machine learning. Met behulp van AI kunnen organisaties hun bedrijfsprestaties verbeteren, de productiviteit verhogen en de omzetkansen vergroten. Bovendien kan het een waardevol inzicht geven in het gedrag van klanten, waardoor ze hun producten en diensten kunnen afstemmen op hun voorkeuren.

Tegenwoordig wordt AI gebruikt om taken uit te voeren die ooit te moeilijk waren om te voltooien zonder de hulp van menselijke professionals. Typische voorbeelden van deze toepassingen zijn de mogelijkheid om MRI-scans te lezen en diagnoses te trianguleren op basis van vitale functies van patiënten.

Het wordt ook gebruikt om feedback en competenties van werknemers te analyseren. Daarnaast kan het patronen in gezondheidsgegevens identificeren, zoals die met betrekking tot ziekten en uitbraken, en helpen bij het diagnosticeren van patiënten.

In tegenstelling tot de meeste software heeft AI het vermogen om rationeel te denken en te handelen. Hoewel AI veel taken kan uitvoeren zonder expliciete instructies, is het niet bedoeld om de mens te vervangen. In plaats daarvan is het bedoeld om toe te voegen aan de menselijke capaciteiten. Dit kan leiden tot aanzienlijke zakelijke voordelen, waaronder een hogere productiviteit en een hoger veiligheidsniveau.

De geschiedenis van artificiële intelligentie

De eerste golf van AI-onderzoek begon eind jaren zeventig en begin jaren tachtig. Onderzoekers probeerden een programma te maken dat menselijke denkprocessen zou begrijpen en verklaren met behulp van de tools van die tijd. Denkers als Ramon Llull, René Descartes en Thomas Bayes gebruikten hulpmiddelen zoals diagrammen, symbolen en schematische argumenten om menselijke denkprocessen te beschrijven.

De kunstmatige algemene intelligentie (AGI) van deze systemen was echter niet krachtig genoeg om complexe problemen op te lossen.

De tweede golf van AI-enthousiasme begon eind jaren negentig, toen de groei van rekenkracht en de explosie van gegevens een sterke stimulans vormden om nieuwe toepassingen van AI te verkennen. Deze technologieën omvatten computervisie, natuurlijke taalverwerking, diep leren en expertsystemen.

Deze applicaties gebruiken geavanceerde computersystemen om real-time en historische gegevens te combineren. Door dit te doen, kunnen ze bedrijven helpen klanten superieure producten en diensten te bieden. Als gevolg hiervan kunnen bedrijven de productiviteit verhogen, de snelheid verbeteren en de impact op het milieu verminderen.

Naarmate het gebied van AI groeit, wordt verwacht dat het in staat zal zijn om meer geavanceerde functies uit te voeren, waaronder autonoom rijden. Auto’s die zijn uitgerust met zelf-rijdende technologie kunnen beslissingen nemen op basis van observaties en ervaringen uit het verleden.

Ze kunnen onverwachte obstakels en andere obstakels vermijden en kunnen gebruikmaken van machine learning om een ​​geautomatiseerde rijvaardigheid op te bouwen.

Meer recentelijk hebben Google en andere bedrijven kunstmatige intelligentie ontwikkeld om medisch personeel te helpen bij diagnose en behandeling. Zo kan het patiënten herkennen en classificeren op basis van symptomen, maar ook bepalen of ze meer aandacht nodig hebben of zonder tussenkomst behandeld kunnen worden.

Ook wordt een systeem voor noodoproep-herkenning ontwikkeld. Het kan oproepen sneller afhandelen dan een medische meldkamer.

Hoewel AI nog in de kinderschoenen staat, is het al te vinden in toepassingen die dieren kunnen helpen gezond te blijven, nepnieuws te detecteren en te voorspellen wanneer een bedrijf een grote storing krijgt.

Evenzo kan het informatie geven over de werknemers van een organisatie, inclusief hun werkgewoonten, neiging tot stoppen en of ze waarschijnlijk loyaal zullen zijn.

Gerelateerde berichten