skip to Main Content
+32-(0)496529232 hyper@hyperfocus.be
Machine learning op website Hyperfocus

Machine learning betekenis

Machine learning is de wetenschap om machines op dezelfde manier te laten leren en handelen als mensen, terwijl ze ook autonoom leren van real-world interacties en sets van leergegevens die we ze voeden.
Machine learning is geen nieuwe technologie. De algoritmen die de huidige patroonherkenning en machine learning-toepassingen aansturen, bestaan ​​al vele jaren.

Machine Learning: ML leert een machine conclusies te trekken en beslissingen te nemen op basis van ervaringen uit het verleden. Het identificeert patronen, analyseert gegevens uit het verleden om de betekenis van deze gegevenspunten af ​​te leiden om tot een mogelijke conclusie te komen zonder menselijke ervaring te hoeven betrekken.

Deze automatisering om conclusies te trekken door gegevens te evalueren, bespaart mensen tijd voor bedrijven en helpt hen een betere beslissing te nemen.

Pas nu beginnen modellen voor machine learning te interageren met complexere datasets en leren ze van eerdere berekeningen en voorspellingen om betrouwbare beslissingen en resultaten te produceren.

Bouw het juiste model en u heeft een betere kans om onbekende risico’s te vermijden en winstgevende kansen in uw hele bedrijf te identificeren.

Enkele voorbeelden

  • de zelf rijdende auto van Google
  • De aanbevelingen van Netflix

Wat hebben ze met elkaar gemeen?

Ze gebruiken allemaal tot op zekere hoogte machine learning om herhaalbare beslissingen te nemen, specifieke taken uit te voeren en zich onafhankelijk aan te passen met weinig tot geen menselijke interactie.

Gerelateerde berichten