skip to Main Content
+32-(0)496529232 hyper@hyperfocus.be
planogram betekenis op website Hyperfocus rubriek kennisbank

Planogram betekenis

Wat is een planogram?

Planogram betekenis: Andere beschrijvingen zijn planogrammatisch diagram, POG of schappenplan. zijn gedetailleerde visuele weergaven van de goederen of diensten van een winkel die op een rayon worden geplaatst. Ze worden vaak gezien als een cruciaal hulpmiddel voor visuele merchandising.

Het doel van een planogram

Het doel van schappenplannen is om winkels efficiënt in te richten en te houden. Kleinere winkels die meestal economisch met hun ruimte moeten omgaan kunnen ze ook gebruiken om hun verkoopruimte te maximaliseren.

Grote retailers maken er ook gebruik van. Planogrammen worden daar gebruikt om consistentie tussen winkellocaties te creëren. Ze helpen ook om de visuele aantrekkingskracht te verbeteren. Ze kunnen detailhandelaren ook helpen bepalen hoeveel voorraad ze nodig hebben voor elk product. Er zijn tal van voordelen van schappenplannen.

Een vergelijkingsbasis

Allereerst kunt u een schappenplan gebruiken om het verschil tussen twee artikelen of twee winkels uit te drukken. Stel dat u een boekwinkel heeft in een groot winkelcentrum en u verkoopt kinderboeken. Veel van uw klanten kopen boeken op deze ene locatie, zoals in de kinderafdeling, en verlaten vervolgens de winkel om een ​​ander boek te kopen. U heeft een schappenplan nodig zodat klanten weten welk boek ze in uw winkel moeten ophalen. Als u meer dan één locatie heeft, zoals twee winkels in hetzelfde winkelcentrum, wilt u een schappenplan om uw klanten te laten zien waar elk van de boeken zich bevindt.

Gerelateerde berichten op deze website