skip to Main Content
+32-(0)496529232 hyper@hyperfocus.be
gericht geluid op website hyperfocus

Directional speaker betekenis

Gericht geluid: Zoals de woorden zelf zeggen is gericht geluid een geluidstechnologie die gericht is op een bepaald gericht gebied. Dit is anders dan bij het traditionele geluidtechnische principe. Conventionele luidsprekers produceren typisch hoorbare geluidsgolven met een enkelvoudige, bewegende elektromagnetische kegel en spoel.

Toepassingen van directioneel geluid

Gericht geluid kan geproduceerd worden op diverse manieren. Sommige directionele geluidstechnologieën worden gemaakt met behulp van luidsprekerarrays. Dit soort technologie kan worden gebruikt voor akoestiek op podia of in andere openbare installaties. Gericht geluid kan nuttig zijn bij de constructie van paraboolluidsprekers.

Hoe werken onze directionele luidsprekers?

Onze luidsprekers genereren directionele audio in een nauwkeurige, vaste vorm en richting met een precisie die vergelijkbaar is met die van licht. De audio golf wordt duidelijk afgeleverd op het beoogde gebied en draagt. Het is cruciaal om te weten dat bij deze technologie niet bijdraagt tot de toename van het totale geluid in de omgeving.

Een heel ander principe

Onze directionele luidsprekers werken op een heel andere manier dan conventionele luidsprekers. Ze produceren ultrasone golven (hoogfrequent geluid) gemoduleerd met audiosignalen.

Wanneer de golven door de lucht gaan, demoduleren ze zodat het geluid worden gehoord. Ultrasone golven hebben een kortere golflengte, wat resulteert in een kleine divergentie van een geluidsbundel.

Gerelateerde berichten