skip to Main Content
Wat Zijn Digitale 3D Modellen

Wat zijn digitale 3D modellen

Wat zijn digitale 3D modellen?

Digitale 3D modellen worden in verschillende types van industrieën gebruikt. 3D-scannen en fotogrammetrie zijn de twee belangrijkste methoden die worden toegepast. Wat is de methode die het meeste voordelen heeft voor het gebruik met een holografische 3D display?

3D scannen

Ongeacht het type wordt de geometrie van een object gemeten. Op basis van de verkregen gegevens worden modellen gemaakt.Lees meer over het 3D scannen.

Fotogrammetrie

Fotogrammetrie is een andere methode die wordt gebruikt om 3D modellen te maken. In plaats van actieve lichtbronnen te gebruiken, gebruikt deze technologie foto’s om gegevens te verzamelen. In tegenstelling tot de dure machines die nodig zijn voor 3D-scannen, vereist fotogrammetrie alleen een camera naar keuze, een computer en gespecialiseerde software. Om ​​3D modellen te maken met fotogrammetrie, worden foto’s vanuit verschillende hoeken genomen. Elk deel van het onderwerp wordt vastgelegd met een overlapping van foto tot foto. Deze overlap is nodig om de software de foto’s goed te laten uitlijnen.

Wenst u meer te weten over dit onderwerp? Neem met ons contact op.

This Post Has 0 Comments

Geef een reactie