skip to Main Content
+32-(0)496529232 hyper@hyperfocus.be
projectie mapping

Projectie mapping

Wat is projectiemapping?

Projectie mapping is een technologie waarmee je een object uit de echte wereld kunt veranderen in een weergave oppervlak voor videoprojectie. Het object kan van alles zijn, van een groot industrieel landschap tot een klein binnenobject of zelfs een theaterpodium.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Laten we een paar van de mogelijkheden van deze opwindende nieuwe technologie bekijken.

Versterken van je boodschap

Het kan de sfeer van uw evenement verbeteren en uw boodschap versterken. Projection mapping geeft een evenement ook die extra ‘Wow’-factor. Het is draagbaar, aanpasbaar en uniek. U kunt projectiekaarten maken van alles wat je maar wilt. Van een logo tot een specifiek evenement of merk. Met deze technologie kunt u bijvoorbeeld een virtuele versie van een beroemd Vlaams schilderij maken.

Veelzijdige projectie mapping

Voor evenementen wordt projectiemapping steeds populairder. De technologie wordt veelzijdiger en kan worden gebruikt om een ​​plat oppervlak om te vormen tot een 3D-omgeving. Het vermogen om elke omgeving in een virtuele omgeving te transformeren, maakt het een geweldige manier om een ​​meer meeslepende ervaring voor deelnemers toe te voegen. Bovendien kan het worden gebruikt om sponsor “brandings” en filmische verhalen weer te geven.

Een sterke visuele impact

Projection mapping kan op veel oppervlakken worden gebruikt, waaronder gevels van monumenten, architectonische details en kleine objecten. Het kan zelfs op muren worden gebruikt om een ​​sterke visuele impact te creëren. Je kunt ook geometrische accessoires gebruiken om de impact van uw projecties te vergroten. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Projection mapping-technologie kan de realiteit volledig veranderen. Van het kleinste object tot de grootste gevel van een gebouw.

Schaalvergroting

De schaal van uw projectie hangt af van de grootte van uw evenement. Grotere evenementen vereisen een grotere opstelling en meer projectoren. Voor kleinere evenementen kun je kiezen voor interactieve videoprojecties.

Kosteneffectief

Projectie mapping is ook zeer kosteneffectief als u de tijd neemt om vooruit te plannen. Denk eraan om rekening te houden met je budget en de beschikbare ruimte.

Neem de juiste beslissing

Als je overweegt deze technologie te gebruiken, moet je een bedrijf kiezen dat jouw project van begin tot eind kan afhandelen. Het gaat daarbij over diensten zoals projectbeheer, laserscanning, modellering, UV-mapping en levering van technische apparatuur. 

Enkele voorbeelden van projectie mapping

Projection mapping is een krachtige technologie die je gewone objecten kan veranderen in interactieve 3D-weergaven. Je kunt het zelfs gebruiken om objecten tot leven te brengen, zoals auto’s en mannequins. De mogelijkheden zijn eindeloos. En de resultaten zijn werkelijk verbluffend. De technologie verandert de manier waarop we naar onze wereld kijken en de manier waarop we ermee omgaan.

Samenvatting

Projectiemapping is een populaire technologie geworden voor het creëren van meeslepende omgevingen. Of je nu een meeslepende omgeving voor een concert wilt creëren of meer impact wilt toevoegen aan een reclamecampagne. Deze technologie kan van elk oppervlak een display oppervlak voor videoprojectie maken.

 

Wim Mussche is zaakvoerder/eigenaar van Notion technologies. Opgericht in 2002. Opsporen en introduceren van technologie voor marketing. 3D holografische projectie, ultrasonic directional speakers, AI marketing en Foto-en video marketing. Vaste installaties, evenementen en POC.