skip to Main Content
+32-(0)496529232 hyper@hyperfocus.be
Hologram gaasdoek

Hologram gaasdoek

Wat is een hologram gaasdoek?

Een hologram gaasdoek is een scherm dat wordt gebruikt om een ​​hologram weer te geven. Het licht dat er doorheen gaat, wordt gereflecteerd door interferentieranden, die werken als microscopisch kleine spiegels. De wet die achter deze technologie zit, stelt dat de invalshoek gelijk is aan de reflectiehoek. Het licht dat door het gaas gaat, zal dan weerkaatsen op het object. Het resultaat is een hologram dat zowel het originele beeld als het hologram aan de andere kant reproduceert.

De juiste omstandigheden

Om een ​​duidelijk hologram te produceren, worden de luchttrilling in de kamer geminimaliseerd. Dit kan worden bereikt door alle verwarmingssystemen uit te schakelen en een paar minuten te wachten voordat u het proces start. Hierdoor krijgt de scrim een ​​beter beeld. Het helpt voorkomen dat het gaas uitsmeert en zorgt ervoor dat het hologram er duidelijker uitziet.

Waar worden hologram scrims gebruikt?

Hologram-scrims kunnen worden gebruikt om hologrammen in theaters en andere podia te projecteren. De visuele effecten van hologrammen zijn realistischer dan ooit. Het gebruik van een hologram gaas kan ook productie- en lichtontwerpers meer vrijheid geven. Dit kan het creatieve team veel meer vrijheid geven en het publiek een memorabele show bezorgen.

Montage mogelijkheden

Een hologram scrim kan op een frame of een truss worden gemonteerd en is een uitstekende keuze voor projectie en speciale effecten. Het kan worden gebruikt voor voor- en achterprojectie en is brandwerend. Het is flexibel genoeg om aan de behoeften van elk evenement te voldoen en kan worden gebruikt voor buitenprojecties. Hij is eenvoudig op te zetten en kan worden bevestigd aan een frame of een lichtbalk. Het kan gemakkelijk worden opgehangen en het kan zonder problemen worden vervoerd.

Verschillende soorten licht

Holografische afbeeldingen worden gemaakt door verschillende soorten licht te combineren. Tijdens het proces van het maken van een hologram wordt het licht van het oorspronkelijke object teruggekaatst naar de kijker. Dit resulteert in een hologram beeld. Het is vergelijkbaar met een spiegel en veel mensen ervaren driedimensionale beelden als ze erin kijken.

Wim Mussche is zaakvoerder/eigenaar van Notion technologies. Opgericht in 2002. Opsporen en introduceren van technologie voor marketing. 3D holografische projectie, ultrasonic directional speakers, AI marketing en Foto-en video marketing. Vaste installaties, evenementen en POC.