skip to Main Content
+32-(0)496529232 hyper@hyperfocus.be
augmented reality betekenis op website Hyperfocus in de rubriek kennisbank

Augmented reality betekenis en voordelen

Augmented reality betekenis

 
blank

Augmented reality  of toegevoegde realiteit (TR), Aangevulde realiteit (AR)  is een technologie die door computer gegenereerde beelden in een fysieke omgeving plaatst. Daardoor krijgen de beelden meer betekenis. Tevens ontstaat de mogelijkheid om ermee te communiceren.

Het plaatsen van deze afbeeldingen in de echte wereld geeft een gevoel van een illusie of virtuele realiteit. Eenvoudig gezegd is augmented reality een techniek om de echte wereld te verrijken met digitale informatie en media. Zo zijn 3D-modellen en video’s die in een mobiele blankapplicatie worden verwerkt een voorbeeld.

Echt en virtueel verenigd

Door de digitale informatie met de werkelijke omgeving te overlappen met real-time camerabeelden van uw apparaten krijg je het beoogde effect. Anders gezegd wordt er een systeem gecreëerd  waarbij de gebruiker het verschil tussen de echte wereld en de verrijkte beelden niet kan zien.
Augmented reality heeft de potentie om een geheel nieuw domein van applicatie-innovatie te openen. Daarmee is het absoluut de meest vindingrijke technologie van de laatste jaren.

blank

Het functioneren van AR verschilt niet veel van VR (virtual reality). Al heeft men voor AR niet altijd een bril nodig. Door middel van een camera wordt de video vastgelegd op de traditionele manier. De grootte en beweging van de afbeelding wordt gevolgd door de computer . Via de plaatsing en positionering van de zogenaamde markering.

De Augmented Reality wedloop

blank

In de competitieve wereld van vandaag hebben tal van organisaties een manier gevonden om hun potentiële doelgroep te bereiken. Dankzij augmented reality kunnen ze enkel het soort diensten aanbieden die zij daadwerkelijk wensen.

Infrastructuur beoordelen

Een toenemend aantal technologieën is tegenwoordig afhankelijk van een informatie- en communicatienetwerk. Daarmee kunnen ze hun dagelijkse functies uitvoeren.
Daarom is het van essentieel belang om periodieke evaluaties van het netwerksysteem uit te voeren om te controleren of het goed functioneert.  Daarnaast geeft deze hedendaagse technologie van augmented reality een boost van vertrouwen om nieuwe en geavanceerde digitale gadgets voor consumenten te introduceren.

Gerelateerde informatie

This Post Has 0 Comments

Geef een reactie