skip to Main Content
+32-(0)496529232 hyper@hyperfocus.be
mist hologram projector

mist hologram projector

Hologram voor mistweergave

Wat is een mist hologram projector? Een Fog Display Hologram is een display waarmee gebruikers afbeeldingen in drie dimensies kunnen bekijken. Het display maakt gebruik van een mistscherm en projectoren die het licht in verschillende richtingen verspreiden.

Het voordeel ten opzichte van VR technologie is dat verschillende mensen de inhoud gelijktijdig kunnen bekijken. Het mistscherm kan naar binnen of naar buiten worden gebogen, zodat gebruikers er doorheen kunnen kijken en lopen. Het display kan 2D– of 3D-beelden weergeven en kan worden gedeeld via sociale media.

Niet elk mistsysteem is hetzelfde

De mist die voor deze weergave wordt gebruikt, varieert in gewicht en dichtheid. Een zwaardere mist maakt de projectie scherper. Een lichte mist daarentegen is bijna onzichtbaar en laat de projectie eruit zien alsof deze uit de lucht komt vallen. Door te veel mist kan de projectie echter niet duidelijk worden gezien. Het vraagt dus voldoende inzicht en kennis om deze machines in te stellen.

Achter de schermen

Afhankelijk van je voorkeur kun je de mistuitvoer en de zuigsnelheid regelen om de illusie te bereiken die je zoekt.Een Fog Display Hologram combineert multiview-beelden en gebruikt een mistscherm om de overdracht te verbeteren. Het bevat 12 sets projectie-optieken en een mistopwekkingsonderdeel. Elke set bevat een projector en een concentratielens om de divergentiehoek van het kijkbeeld te regelen. Het volledige display is achter een wand geplaatst om een ​​mistscherm te creëren. Het mistscherm helt dan naar de optische as van de projectie-optiek.

Het licht en de illusie

Mist display hologrammen kunnen een illusie van diepte creëren met behulp van een verstrooiingsmodel. Dit model vereist krachtige coherente lichtbronnen en een uitgebreide systeemimplementatie. Bovendien ontwijken multiview-schermen met mistscherm het VAC-probleem door licht boven het gezichtsveld te verstrooien? Daardoor zweeft de 3D-inhoud hoog in de lucht

Kerncijfers van de mist hologram projector

De voorgestelde projectie-optieken omvatten een concentratielens en een mistscherm met een diameter die kan varieren. De meest gebruikte is die van 50 mm. Een tweede paar concentratielenzen wordt op 180 mm van het mistscherm geplaatst. Elke lens is dertig millimeter breed en 60 millimeter lang.

Bij collimatie is de beeldgrootte bij het mistscherm gelijk aan die van de concentratielens. Het Fog Display Hologram zou in de toekomst een computerscherm kunnen vervangen.

Een andere manier van samenwerken

Een 3D-beeld dat op een mistgordijn wordt geprojecteerd, kan de manier waarop mensen samenwerken veranderen. Een mens-computer interactie-expert, Sriram Subramanian, heeft een visie voor een Fog Display Hologram dat de manier waarop mensen samenwerken zou kunnen veranderen.

Een mist hologram projector is multi inzetbaar

Het Fog Display Hologram is een interactieve media-ervaring die kan worden gebruikt voor evenementen, merk activatie, feesten en speciale evenementen. Het wordt mogelijk gemaakt door een verticale of horizontale drager. Het systeem is compatibel met grootschalige evenementen en kan worden gebruikt voor livestreaming-evenementen. Het gewicht varieert van systeem tot systeem. Het Fog Display Hologram maakt ook gebruik van micromechanische scanning om een ​​driedimensionaal beeld te creëren. Het heeft de potentie om de veiligheid van gebruikers te verbeteren. In tegenstelling tot een conventionele 3D-weergave, gebruikt deze technologie lagen in plaats van een enkel beeld. Het maakt ook gebruik van een beeldvormend algoritme. Het kan worden opgeslagen in het geheugen of in een bestandsformaat.

Wim Mussche is zaakvoerder/eigenaar van Notion technologies. Opgericht in 2002. Opsporen en introduceren van technologie voor marketing. 3D holografische projectie, ultrasonic directional speakers, AI marketing en Foto-en video marketing. Vaste installaties, evenementen en POC.