skip to Main Content
+32-(0)496529232 hyper@hyperfocus.be
3D holografisch beeld en geluid

3d holografisch beeld en geluid

3d holografisch beeld en geluid

Dit artikel gaat over de eigenschappen van 3d holografisch beeld en geluid. We zoemen verder in op het aspect geluid. Het principe van een 3D holografische display is een ronddraaiende propeller met daarop leds geplaatst. De propeller draait tegen een snelheid van ca 600 rpm. Daarbij wordt wind verplaatst en windverplaatsing maakt geluid net als bij een ventilator. Buiten het projecteren van beelden heeft de verplaatsing van wind ook nu voor het toestel zelf.

Met een garantie van 24/7 over drie jaar continu werking is een goede koeling van de interne componenten noodzakelijk.

blank

Geluidsniveau en ervaren van geluid

blank

Het is met geluid zoals met temperatuur. Er is de effectieve gemeten temperatuur en de gevoelstemperatuur. Bij geluid heb je het effectief geluid, gemeten in decibel en het effect op het welzijn en gezondheid van mensen.
Dat klink allemaal nogal verontrustend maar gelukkig staat de HYPERVSN, zelfs in de WALL opstelling onderaan in de lijst van lawaaimakers.

Het maakt geluid mijnheer.

Soms wordt de opmerking gegeven tijdens demo’s dat men het roteren van de propeller hoort. Men beschrijft het als een zacht gezoem. Niettegenstaande het geluid van de HYPERVSN 3D holografische projector inherent is aan het feit dat er ronddraaiende wieken zijn willen we alles zo goed mogelijke in de juiste context plaatsen. Te beginnen met de grootste lawaaimakers.

[table id=3 /]

Meerdere HYPERVSN units bij elkaar

Om de totale geluidsdruk van meerdere bronnen te berekenen, kunnen de waarden in dB niet eenvoudig bij elkaar worden opgeteld. Gezien het geluid dat meerdere HYPERVSN toestellen produceren een gelijke oorsprong hebben spreken we van gecorreleerde geluidsbronnen.

De wiskunde achter geluid (bron; wikipedia)

Een voorbeeld:
Als er twee geluidsbronnen zijn, zoals twee stofzuigers die elk 60 dB geluid maken, dan is het totale geluidniveau niet 120 dB, maar 63 dB.
Om het geluid van meerdere bronnen bij elkaar op te tellen, wordt het geluid in dB eerst omgerekend naar een geluidsdruk in pascal. Deze geluidsdrukken kunnen wél eenvoudig bij elkaar worden opgeteld. Daarna wordt de geluidsdruk weer logaritmisch omgerekend naar een geluids(druk)niveau [dB].

Gerelateerde berichten

https://www.hyperfocus.be/toepassingen/

https://www.hyperfocus.be/2019/03/25/hypervsns-cool-3d/

https://www.hyperfocus.be/hoe-werkt-het/interactive-hologram/

https://www.hyperfocus.be/hoe-werkt-het/software/

https://www.hyperfocus.be/hoe-werkt-het/projector/

 

blank

Wim Mussche is zaakvoerder/eigenaar van Notion technologies. Opgericht in 2002. Opsporen en introduceren van technologie voor marketing. 3D holografische projectie, ultrasonic directional speakers, AI marketing en Foto-en video marketing. Vaste installaties, evenementen en POC.