skip to Main Content
+32-(0)496529232 hyper@hyperfocus.be
toepassingen van holografie.persistence of display betekenis

persistence of vision display

Persistence of vision display (POV)

Persistence of vision display: Af en toe kom je POV tegen, of voluit geschreven “persistence of vision”. Het heeft niet veel te maken met de andere betekenis “point of view” dat in fotografie gebruikt wordt. Er bestaat in feite geen bruikbaar Nederlands woord voor. In ons artikel over de wetenschap achter POV geven we meer uitleg over het fenomeen. Het artikel op deze pagina gaat meer over de technologie die van dit fenomeen gebruik maakt.

Display hardware ontwerp

Er zijn twee delen in het hardware ontwerp; Het motorcircuit (ook wel statorblank genoemd) en het rotorcircuit (het deel dat ronddraait). De rotor is het onderdeel waar de leds en processors op gemonteerd zijn. Dit  wordt ook benoemd als wieken of fan (Engelstalig) De motor in de stator wordt aangedreven op netstroom. De rotor zit op de as van de stator. De stator heeft twee IR-ontvangers (infrarood). Eén wordt gebruikt voor het detecteren van een complete cyclus en de andere is verantwoordelijk voor het ontvangen van het signaal van de  afstandsbediening. Buiten het IR signaal is er ook een wifi transceiver aan boord.

Software Ontwerp van de display

blank

Met de software kunnen verschillende weergave patronen worden gegenereerd. De POV heeft steeds  een maximum resolutie. Hoe hoger de resolutie hoe scherper het beeld. Deze resolutie wordt bereikt door de cyclustijd in tijdsintervallen te splitsen. Elke fractie van deze tijd worden LED’s geschakeld. De software bestaat in grote mate uit wiskundige vergelijkingen, interrupt-service-routines (ISR) en functie aanroepen (call’s).

Toepassingen van persistence of vision display (POV)

blankAdvertising /  Onderwijs /  Entertainment / Animatie Koopcentra

  • Advertentie: in dit moderne tijdperk is er een groeiende behoefte aan reclame voor de producten en diensten. Mensen worden namelijk sterk beïnvloed door goede advertenties. Persistense of vision bleek een zeer effectieve methode om een ​​visueel beeld te geven om de consument aan te trekken. Advertenties kunnen veel aantrekkelijker worden gemaakt door twee dimensies naar drie dimensies om te zetten.
  • Entertainment: Persistense of vision speelt een zeer belangrijke rol in het oogpunt van entertainment. Het kan in winkelcentra worden gebruikt voor het weergeven van berichten. Het kan ook in de filmindustrie worden gebruikt. Bewegende beelden zijn gebaseerd op het principe van perceptie van het gezichtsvermogen.
  • Animatie: Ook hier  is POV het basisprincipe van animatie. Deze techniek wordt ook gebruikt in cartoon animatie. Cartoon films zijn ook een voorbeeld van een  persistense of vision display.
  • Onderwijs: Als POV wordt gebruikt in het onderwijs, zal het een betere manier zijn voor interactief onderwijs. Veel concepten moeten worden uitgelegd in een driedimensionaal beeld dat gemakkelijk kan worden aangetoond aan de hand van deze blijvende visie.
  • Micro-macro:  Sommige objecten zijn zo klein dat het moeilijk is om dit voor een groep mensen aanschouwelijk te maken. Dit is een belangrijk toepassingsgebied.

Gerelateerde berichten

This Post Has 0 Comments

Geef een reactie